De QU-16 is een digitale mixer die perfect geschikt is voor iedereen die tot nog toe gewend is met een analoge mengtafel te werken. Dat maakt hem zowel geschikt voor livegebruik en studiogebruik.

Van analoog naar digitaal
De werking van de Allen & Heath QU-16 is niet veel anders dan wat je van een analoge mengtafel gewend bent. Hij heeft 16 mono-ingangen die zowel een jack- als XLR-aansluiting hebben. Met de 16 lange faders kun je dus direct elk kanaal bedienen, zonder ingewikkelde routing. Ook de knopjes geven nog steeds het analoge gevoel. Zo zien we boven elk kanaal bijvoorbeeld een mute-knop en 3 LED’s waarop je het ingangsvolume kunt controleren.

Verschillen met analoog
De verschillen met analoog zien we vooral in bijvoorbeeld de toonregeling. De QU-16 heeft dat niet per kanaal, maar boven de faders zien we de 4-bands toonregeling zitten. Iets aanpassen op kanaal 6? Druk op de groene select knop boven kanaal 6 en je kunt direct de toonregeling instellen. Op het touchscreen zie je precies wat je doet en kun je nog aanpassingen maken.

Touchscreen
Het fullcolour touchscreen is het hart van de Allen & Heath QU-16 mixer. Hier zijn delays, reverbs en compressors per kanaal eenvoudig en snel in te stellen. Ook het muten van groepen is hier heel eenvoudig. IN het tabblad “meters” zie je in één oogopslag de volumes van alle kanalen.

Bedienen op afstand
Met de app QU-pad kun je de Allen & Heath QU-16 op afstand bedienen. IDeaal als je in de zaal wilt luisteren en op basis daarvan instellingen wilt wijzigen. Alle belangrijke functies zitten direct binnen handbereik.

Het uiterlijk van de Allen & Heath QU-16 is intuïtief te noemen. Ook zonder voorkennis heb je snel de juiste knopjes gevonden.

Specificaties:
-Allen & Heath QU-16 digitale mixer
-16 Mono ingangen (Jack + XLR)
-3 Stereo ingangen (Jack)
-4 Stereo FX returns
-16 Busses
-12 Mix uitgangen (LR, Mono Mix 1-4, Stereo Mix 1-3)
-4 FX Engines
-AES Digitale uitgang
-Gemotoriseerde faders
-Recallable AnaLOGIQTM Preamps
-Qu-Drive direct Multitrack recording
-Touchscreen 800×480
-4 Mute groepen
-Trim, polarity, HPF, gate, insert, 4-band PEQ, compressor en delay op alle ingangen
-Insert, 1/3 octave GEQ, compressor en delay op Main LR en Mono Mix outputs
-Insert, 4-band PEQ, compressor en delay op Stereo Mix outputs
-iLive FX Library
-dSNAKE Remote audio poort